Şefin tarifi Fırında Palamut Tarifi

romanci

Kayıtlı Kullanıcı
BalıkHobim Üyesi
Katılım
15 Tem 2019
Mesajlar
167
Tepkime puanı
164
Puanları
38
İl
İstanbul
İlçe
Tuzla
Av Bölgesi
Marmara
Teknik
LRF

İtibar Puanı:

Fırında Palamut Tarifi

Merhaba, bugün yeni bir yemek tarifiyle karşınızdayım.

Önce beyaz eşya bayisine gidip fırın alıyoruz. Dönüş yolunu palamut satan bir dükkan rotasından geçirip, o noktaya geldiğinizde üşenmeyip 2 veya 3 adet palamutu temizlettirerek alıyoruz.
Hazır gelmişken 1 adet limon, 3 baş kuru soğan ( iricene), 3 büyük boy patates, mutlaka ve mutlaka defne yaprağı ve zevkinize göre yeşillik.

Eve gelip, hanımdan zılgıtı yedikten sonra geçiyoruz mutfağa. Fırın tepsisini az miktarda sıvı yağ ile sıvayıp, en alta doğranmış patatesleri diziyoruz. ( Kalınlığı 4-5mm olması kafidir. ) Üzerine aynı şekilde doğranmış soğanları aralıklı bir şekilde diziyoruz.
Soğanların üzerine ise boyuna 2 ye bölünmüş palamutun kemikli tarafını koyuyoruz. ( Palamutun iskeleti soğanlara temas etsin, derili kısım üste gelsin). Yarım yemek kaşığı ölçüsünde 6 -7 parça tereyağını tepsinin orasına burasına serpiştiriyoruz. Palamutun üzerine soğan, sonra patates ve tekrar soğan koyup kalan palamutları derili kısım üste gelecek şekilde diziyoruz. Yine tereyağı parçalarını serpiştiriyoruz ve defne yapraklarını ( 5 -6 tane yeterlidir.) serpiştiriyoruz.

Üzerini kalan soğan ve patates parçalarıyla kaplayıp, 180 derecede ısınmış fırına sürüp 45 dakika civarında pişiriyoruz. Sulu sevenler 30 dk. da çıkartabilirler.

Yengeden sopa yemezseniz tarif tutmuş demektir.

Ben hiç denemedim, tadı, lezzeti falan nasıl bilmiyorum. Pffffssssss :D :D :D
 

ERSAN.NET 

Kayıtlı Kullanıcı
BalıkHobim Üyesi
Katılım
16 Eyl 2019
Mesajlar
64
Tepkime puanı
52
Puanları
15
Yaş
36
İl
Adana
İlçe
Yumurtalık
Av Bölgesi
Akdeniz
Teknik
Big Game

İtibar Puanı:

hahahaha fırında zargana cıyız :D
 

Hasan Akyuz 

BalıkHobim Ekibi
Yönetici
Administrative
BalıkHobim Mod
BalıkHobim Editör
Premium Üye
BalıkHobim Üyesi
Katılım
11 Tem 2019
Mesajlar
393
Tepkime puanı
264
Puanları
58
Yaş
31
İl
İstanbul
İlçe
Kartal
Av Bölgesi
Marmara
Teknik
LRF

İtibar Puanı:

Fırında Palamut Tarifi

Merhaba, bugün yeni bir yemek tarifiyle karşınızdayım.

Önce beyaz eşya bayisine gidip fırın alıyoruz. Dönüş yolunu palamut satan bir dükkan rotasından geçirip, o noktaya geldiğinizde üşenmeyip 2 veya 3 adet palamutu temizlettirerek alıyoruz.
Hazır gelmişken 1 adet limon, 3 baş kuru soğan ( iricene), 3 büyük boy patates, mutlaka ve mutlaka defne yaprağı ve zevkinize göre yeşillik.

Eve gelip, hanımdan zılgıtı yedikten sonra geçiyoruz mutfağa. Fırın tepsisini az miktarda sıvı yağ ile sıvayıp, en alta doğranmış patatesleri diziyoruz. ( Kalınlığı 4-5mm olması kafidir. ) Üzerine aynı şekilde doğranmış soğanları aralıklı bir şekilde diziyoruz.
Soğanların üzerine ise boyuna 2 ye bölünmüş palamutun kemikli tarafını koyuyoruz. ( Palamutun iskeleti soğanlara temas etsin, derili kısım üste gelsin). Yarım yemek kaşığı ölçüsünde 6 -7 parça tereyağını tepsinin orasına burasına serpiştiriyoruz. Palamutun üzerine soğan, sonra patates ve tekrar soğan koyup kalan palamutları derili kısım üste gelecek şekilde diziyoruz. Yine tereyağı parçalarını serpiştiriyoruz ve defne yapraklarını ( 5 -6 tane yeterlidir.) serpiştiriyoruz.

Üzerini kalan soğan ve patates parçalarıyla kaplayıp, 180 derecede ısınmış fırına sürüp 45 dakika civarında pişiriyoruz. Sulu sevenler 30 dk. da çıkartabilirler.

Yengeden sopa yemezseniz tarif tutmuş demektir.

Ben hiç denemedim, tadı, lezzeti falan nasıl bilmiyorum. Pffffssssss :D :D :D
Paylaşım için teşekkürler abi. Palamutu seven arkadaşlar deneyip nasıl olduğunu anlatır artık ?
 

romanci

Kayıtlı Kullanıcı
BalıkHobim Üyesi
Katılım
15 Tem 2019
Mesajlar
167
Tepkime puanı
164
Puanları
38
İl
İstanbul
İlçe
Tuzla
Av Bölgesi
Marmara
Teknik
LRF

İtibar Puanı:

Sadece palamut değil, büyük balıkların hepsinde kullanılabilecek tarif olup, yukarıda dadediğim gibi hiçbir balık için kullanılmamıştır. Tarif sıfır yani. :p :p
 

ERSAN.NET 

Kayıtlı Kullanıcı
BalıkHobim Üyesi
Katılım
16 Eyl 2019
Mesajlar
64
Tepkime puanı
52
Puanları
15
Yaş
36
İl
Adana
İlçe
Yumurtalık
Av Bölgesi
Akdeniz
Teknik
Big Game

İtibar Puanı:

az önce balık kıymalı makarna yedik üzerinize afiyet :D
 

ERSAN.NET 

Kayıtlı Kullanıcı
BalıkHobim Üyesi
Katılım
16 Eyl 2019
Mesajlar
64
Tepkime puanı
52
Puanları
15
Yaş
36
İl
Adana
İlçe
Yumurtalık
Av Bölgesi
Akdeniz
Teknik
Big Game

İtibar Puanı:

Makarnayı yerken balığa çok kıydınız galiba. ? ? ?
ahhaha aynen kardeşim kıyma makinası aldım, sonra balığı önce flote edip ardından kıymasını çekiyoruz. ardından özel soslarla makarnayla birleştiriyoruz ancak inanılmaz ötesi :D olayzzzzzzzzz
 

romanci

Kayıtlı Kullanıcı
BalıkHobim Üyesi
Katılım
15 Tem 2019
Mesajlar
167
Tepkime puanı
164
Puanları
38
İl
İstanbul
İlçe
Tuzla
Av Bölgesi
Marmara
Teknik
LRF

İtibar Puanı:

ahhaha aynen kardeşim kıyma makinası aldım, sonra balığı önce flote edip ardından kıymasını çekiyoruz. ardından özel soslarla makarnayla birleştiriyoruz ancak inanılmaz ötesi :D olayzzzzzzzzz
Yanlış yapıyorsunuz, makarnayı yerken yanında kıyma makinesi, 1 çatal makarnayı ağzına atınca, 3-4 parça balığı makinaya veriyorsun, balığa kıya kıya makarna yiyorsun...

(İyice pisikozladık haaa)
 

Bunu Görüntüleyen Kullanıcılar (Users: 0, Guests: 1)